Kristofz.com

Plesni tečaji swinga za odrasle v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno deset let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi.

 

Po nekaj letih samostojnega učenja zadnjih nekaj let delujem v okviru plesnega društva SwingKids, katerega predsednik sem. Kljub temu, da imamo kvalitetno ekipo plesnih učiteljev tudi sam še vedno učim nekaj tečajev. Društvo deluje v Ljubljani, poleg plesnih tečajev organiziramo delavnice, koncerte, plesne večere itd. Spodaj lahko preverite, kdaj jaz oziroma ostali učitelji v okviru našega društva pričenjamo z naslednjimi tečaji.

 

TIpični izgled plesanja chag-a v stranski oz.

v elementu na plesnem tečaju v Ljubljani...

 

PRIHAJAJOČI TEČAJI IN DELAVNICE:

 

Plesni tečaj SHAG (začetna stopnja), pričetek 29.01.2018
Kaj je ta ples, o keterem se dandanes vedno več govori? Ples "collegiate shag" bom poučeval na tem tečaju tako novince kot tiste, ki neko osnovo swinga že imate. Torej je tečaj primeren za začetnike, saj se tega zabavnega plesa hitro naučimo. V tečaj bomo vključili tudi bistvene prvine swing plesa. Če so vam povšeči hitrejši swing ritmi, potem je to tečaj za vas! Prijava v paru ni pogoj, sprejemam tudi solo prijave. Poskrbljeno bo, da bomo na tečaju po parih.
Tečaj bo potekal na lokaciji Kotnikova ulica 4, Ljubljana. Zaradi bližine mesta je enostaven dostop z mestnim potniškim prometom, parkiranje je možno na javnih parkirnih mestih v okolici. Po tečaju se prične plesni večer v kavarni SEM, tako da boste lahko združili učenje in pa vajo naučenega v istem večeru.
Cena tečaja je 49€. Tečaj poteka v okviru plesnega društva SwingKids in obsega 6 vaj po 90 minut. Termin: ponedeljki od 19:00 do 20:30.
---PRIJAVITE SE NA TEČAJ---

 

Začetni plesni tečaj swinga (za popolne začetnike), pričetek 25.01.2018
Če swinga še niste nikoli plesali potem je to stopnja za vas. Učitelja Matej in Sara vas bosta popeljala v čudoviti svet swinga. Prijava v paru ni pogoj, zaželjene so tudi solo prijave. Poskrbljeno bo, da bomo na tečaju po parih, priporočam pa čim prejšnje prijave.
Tečaj bo potekal v lepi plesni dvorani z ogledali na lokaciji Parmova 25, Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom.
Cena tečaja je 49€ po osebi. Tečaj poteka v okviru plesnega društva SwingKids in obsega 6 vaj po 90 minut. Termin: srede od 20:00 do 21:30.
---PRIJAVITE SE TEČAJ---

 

Nadgradnja osnov swinga (za nadaljevalce), pričetek 11.01.2018
Za vse, ki ste že pred časom obiskovali kak tečaj oziroma poznate osnove bo učiteljica Tjaša pripravila dober program. Obnavljali in nadgrajevali bomo naše plesno znanje. Prijava v paru ni pogoj, sprejemamo tudi solo prijave. Poskrbljeno bo, da bomo na tečaju po parih, priporočam pa čim prejšnje prijave.
Tečaj bo potekal v novi, lepi plesni dvorani na lokaciji Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom in podobno.
Cena tečaja je 49€. Tečaj poteka v okviru plesnega društva SwingKids in obsega 6 vaj po 90 minut. Termin: četrtki od 18:30 do 20:00.
---PRIJAVITE SE NA TEČAJ---

 

PLESNA DELAVNICA "SWINGIN' THURSDAY", četrtek 15.02.2018
Trije učiteljski pari, ki učijo v okviru plesnega društva SwingKids vam bodo na tej intenzivki predajali svoje znanje swinga oziroma lindy hopa. Obsegala bo tri vaje v popoldanskem času. Delavnice so primerne za plesalce, ki osnove swinga oziroma lindy hopa že solidno poznate in bi radi nadgradili svoje znanje.
Delavnica bo potekala v plesni dvorani na lokaciji Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja na označenih parkirnih mestih pred objektom. Zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom in podobno.
Cena delavnice je 29€ po osebi. Delavnica obsega 3 vaje in poteka v okviru plesnega društva SwingKids. Četrtek od 18:15 - 21:50.
---POVEZAVA NA STRAN DELAVNICE---

 

Želite izvedeti, kako plesni tečaj swinga izgleda? V kavarni SEM, na Metelkovi ulici 2 v Ljubljani, izvajamo tedenske brezplačne predstavitvene tečaje swing plesa ob ponedeljkih zvečer. Pričnejo se okoli 21:15 ure in trajajo cca. 30 minut. Če vas zanima, kako swing ples izgleda, je to lepa priložnost, da v živo spoznate swing ples ter nas, učitelje. Lepo vabljeni!

 

Zakljucek plesnega tečaja swinga oz lindy hopa v Ljubljani
Zaključek tečaja na plesni delavnici All That Swing Ljubljana

Vsebina plesnega tečaja:

Swing ples lahko v grobem razdelimo na način plesanja, ki mu pri nas rečemo "6-count" swing ter na način plesanja, ki ga imenujemo lindy hop. Oboje se uporablja odvisno od tega na kakšno glasbo plešemo. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje sestavljajo osnovo klasičnega swing tečaja.

 

Poleg tega učim tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti različici plesa sta sorodni swingu, vendar imata vsak čisto svoje značilnosti. Na začetni stopnji sta primerni tako za popolne začetnike kot za tiste, ki že plešete swing. Na tečaju teh plesov osvajamo tudi klasične prvine plesa, ki vam bodo prav prišle tudi pri swingu. Oba plesa sta primerna za plesanje na hitrejšo swing glasbo, tako da vabljeni vsi, ki se najdete v tem. V celotno zgodbo teh plesov se lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston, ki ga bomo tudi spoznali.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle
pogled iz zraka na enega mojih plesnih tečajev

Ostale informacije

Moji plesni tečaji ter tečaji mojih součiteljev potekajo na raličnih lokacijah po Ljubljani. Točna lokacija tečaja je objavljena v tabeli tečaja. Na spodaj navedenih podstraneh pa lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji, ki vas bodo morda prepričale, da se je plesnega tečaja vredno udeležiti:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po tečaju

tudi po koncu plesnega tečaja znamo uživati

 

Če bi radi bili s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev te informacije objavljam tudi preko mejling liste. Na mejling listo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice, poleg pričetka tečajev obveščam tudi o zanimivih plesnih dogodkih in žurih.

 

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2017 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.