Kristofz.com

Plesni tečaji in delavnice

Swing ples mi je všeč in ker bi rad videl, da bi nas ga čim več plesalo že približno osem let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika spoznavanja ljudi sploh če se to izvaja na dinamično swing glasbo. Znanje tradicionalnih swing plesov skušam s soplesalkami predajati na kvaliteten in na sproščen način. Spodaj lahko preverite, kdaj bom pričel z naslednjim tečajem.

 

Plesne delavnice

v elementu na tečaju...

 

PRIHAJAJOČI TEČAJI IN DELAVNICE kjer učim:

 

Začetni plesni tečaj swinga (za popolne začetnike) termin: lokacija:
Če swinga še niste nikoli plesali potem je to stopnja za vas. S soplesalko Anjo vas bova popeljala v čudoviti svet swinga. Prijava v paru ni pogoj, sprejemamo tudi solo prijave. Poskrbljeno bo, da bomo na tečaju po parih, priporočam pa čim prejšnje prijave.
Tečaj bo potekal poteka v novi, lepi plesni dvorani. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom in podobno.
Cena tečaja je 55€ po osebi za 7 obiskov.

---KLIKNI TU ZA PRIJAVO NA TEČAJ---

torek, 12.09.2017, 20:00 - 21:30 Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana

 

Po nekaj letih samostojnega učenja sem se s soplesalci in ljubitelji swing glasbe in plesa povezal plesno društvo SwingKids, v okviru katerega od leta 2016 učim plesne tečaje. V društvu podpiramo in swing kulturo, poleg tečajev organiziramo razne delavnice, koncerte, plesne večere itd.

Nočete zamuditi naslednjega tečaja ali delavnice? Če bi radi bili s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev te informacije objavljam tudi preko mejling liste. Na mejling listo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice, poleg pričetka tečajev obveščam tudi o zanimivih plesnih dogodkih in žurih.

 

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

Kaj poučujem:

Swing tečaj se posveča seveda predvsem swing plesu. Ta ples lahko v grobem razdelimo na ples, ki mu pri nas rečemo "6-count" swing ter na način plesanja, ki ga imenujemo lindy hop. Oboje se uporablja odvisno od tega na kakšno glasbo plešemo, gre pa dejansko za en in isti ples. Poleg tega se bomo na začetnih stopnjah tečaja učili tudi lindy charleston, ki ga lahko lepo vključimo v swing. To in razne vaje za vodenje sestavljajo osnovo swing tečaja.

 

Ker me osebno veseli plesanje na hitro glasbo v nadaljevalnih stopnjah tečaja rad predstavim tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti različici plesa sta sorodni swingu, vendar imata vsak čisto svoje značilnosti in se od samega swinga dokaj razlikujeta. V to celotno zgodbo se lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston in ki ga bomo v naprednih stopnjah tečaja tudi spoznali.

 

Plesni začetni tečaj
pogled iz zraka na enega mojih plesnih tečajev

Ostale informacije

Na podstraneh lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po tečaju

kvaliteten oddih s tečajniki med delavnicami

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2017 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.