Kristofz.com

Plesni tečaji swinga za odrasle v Ljubljani

Sem učitelj swing plesa in že približno deset let poučujem plesne tečaje družabnih swing plesov za odrasle. Dopade se mi dejstvo, da je ples prijetna oblika spoznavanja ljudi ob dobri glasbeni podlagi. Znanje s soplesalko podajam na kvaliteten in na sproščen način.

 

Po nekaj letih samostojnega učenja zadnje čase delujem v okviru plesnega društva SwingKids, katerega predsednik sem. Društvo deluje v Ljubljani, poleg plesnih tečajev organiziramo razne delavnice, koncerte, plesne večere itd. Spodaj lahko preverite, kdaj jaz oziroma ostali učitelji v okviru našega društva pričenjamo z naslednjimi tečaji.

 

Plesni tečaj swinga za odrasle

v elementu na plesnem tečaju v Ljubljani...

 

PRIHAJAJOČI TEČAJI IN DELAVNICE:

 

Začetni plesni tečaj swinga (za popolne začetnike), pričetek 23.11.2017
Če swinga še niste nikoli plesali potem je to stopnja za vas. Učitelja Matej in Sara vas bosta popeljala v čudoviti svet swinga. Prijava v paru ni pogoj, zaželjene so tudi solo prijave. Poskrbljeno bo, da bomo na tečaju po parih, priporočam pa čim prejšnje prijave.
Tečaj bo potekal v lepi plesni dvorani z ogledali na lokaciji Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom.
Cena tečaja je 55€ po osebi za 7 obiskov. Tečaj poteka v okviru plesnega društva SwingKids, obsega 7 vaj po 90 minut. Termin: četrtki od 20:00 do 21:30.
---PRIJAVITE SE TEČAJ---

 

Nadgradnja osnov swinga (za tiste, ki osnove že znate), pričetek 07.11.2017
Za vse, ki ste že pred časom obiskovali kak tečaj oziroma poznate osnove bova jaz in soplesalka Anjo pripravila dober program. Obnavljali in nadgrajevali bomo naše plesno znanje. Prijava v paru ni pogoj, sprejemamo tudi solo prijave. Poskrbljeno bo, da bomo na tečaju po parih, priporočam pa čim prejšnje prijave.
Tečaj bo potekal v novi, lepi plesni dvorani na lokaciji Plavalni klub Ilirija, Celovška cesta 3, Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja pred objektom, zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom in podobno.
Cena tečaja je 55€ po osebi za 7 obiskov. Tečaj poteka v okviru plesnega društva SwingKids. Termin: torki od 20:00 do 21:30.
---PRIJAVITE SE TEČAJ---

 

PLESNA DELAVNICA "POT NA ATSF - prvi del", sobota 25.11.2017
Učitelji Krištof, Igor in Bojana vam bomo predajali svoje znanje različnih swing plesov. Na tokratnih delavnicah bo poudarek na plesu shag-a, lindy charlestona ter kombiniraju lindija/swinga z zanimivimi figurami. Delavnice so primerne za plesalce, ki osnove teh plesov že dobro poznate in bi radi nadgradili svoje znanje. Da bo mera polna, se bomo učili oz. ponovili tudi že priljubljeno plesno koreografijo lindy charlestona “Shout and feel it”.
Delavnica bo potekala v plesni dvorani na lokaciji Gibalnega centra Premik, Neubergerjeva ulica 9, Ljubljana. Za obiskovalce je možnost brezplačnega parkiranja na označenih parkirnih mestih v okolici objekta. Zaradi bližine mesta je omogočen tudi enostaven dostop z mestnim potniškim prometom in podobno.
Cena delavnice je 39€ po osebi. Delavnica obsega 4 vaje in poteka v okviru plesnega društva SwingKids. Sobota od 11:00 do 16:50.
---VEČ INFORMACIJ, URNIK IN PRIJAVA---

 

Želite izvedeti, kako plesni tečaj swinga izgleda? V kavarni SEM, na Metelkovi ulici 2, redno izvajamo tedenske brezplačne predstavitvene tečaje swing plesa ob ponedeljkih zvečer. Pričnejo se okoli 21:15 ure in trajajo cca. 30 minut. Če vas zanima kako ta ples izgleda je to lepa priložnost, da v živo spoznate swing ples ter nas učitelje. Lepo vabljeni!

Kaj poučujem:

Swing ples lahko v grobem razdelimo na način plesanja, ki mu pri nas rečemo "6-count" swing ter na način plesanja, ki ga imenujemo lindy hop. Oboje se uporablja odvisno od tega na kakšno glasbo plešemo. Zraven vključimo še lindy charleston in nastane simpatična kombinacija plesa. Vse to in razne vaje za vodenje sestavljajo osnovo našega swing tečaja na začetnih stopnjah.

 

V nadaljevalnih stopnjah tečaja jaz in ostali učitelji predstavimo tudi plesni zvrsti collegiate shag ter balboa. Ti različici plesa sta sorodni swingu, vendar imata vsak čisto svoje značilnosti. V to celotno zgodbo se lepo vplete tudi ples iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, ki se imenuje 20's charleston in ki ga bomo v naprednih stopnjah tečaja tudi spoznali.

 

Začetni plesni tečaj swinga za odrasle
pogled iz zraka na enega mojih plesnih tečajev

Ostale informacije

Na podstraneh lahko najdete naslednje dodatne informacije v zvezi s plesnimi tečaji:

- podrobnejši opis plesnih tečajev in težavnostnih stopenj,

- zakaj se sploh prijaviti na tečaj,

- kako plesni tečaji swinga potekajo.

 

prijetno druženje po tečaju

tudi po koncu plesnega tečaja znamo uživati

 

Če bi radi bili s prve roke obveščeni o pričetku novih tečajev te informacije objavljam tudi preko mejling liste. Na mejling listo se lahko prijavite preko spodnje prijavnice, poleg pričetka tečajev obveščam tudi o zanimivih plesnih dogodkih in žurih.

 

KLIKNI SEM ZA PRIJAVO NA MEJLING LISTO.

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2017 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.