Kristofz.com
potek plesnih tečajev

Potek plesnih tečajev

Tečaji potekajo tako, da se pred pričetkom ogrejemo s plesom. Nato pričnemo z jemanjem nove snovi in na koncu s ponovitvijo. Poleg standardnih figur bomo pozornost namenili vajam za vodenje in sledenje, snov pa bomo popestrili z zanimivimi figurami.

 

V primeru bolezni vas bom po e-pošti obvestil o tem, da tečaj odpade. Zato je pomembno, da ob prijavi javite vsaj kontaktni e-mail naslov (zaželjeno pa tudi telefonsko številko), kamor lahko javimo morebitno odpoved tečaja.

 

Plesni tečaj Lindy Hop-a
Utrinek s plesnega tečaja, posvečanje footwork-u

Priporočam, da ste na tečaju oblečeni v udobna oblačila ter da imate s seboj plastenko vode. Tečaji potekajo v sproščenem ozračju. Poleg plesa se bomo posvečali tudi druženju in zabavi, se skupaj udeležili kakšnega plesnega večera in podobno. Plesni tečaji so razdeljeni po sklopih, več o tem preberite na opisu vrst plesnih tečajev.

 

Poleg prijav v paru so dobrodošle in zaželjene tudi solo prijave. Na tečajih imamo tako prijavljene v parih kot samske prijavljene tečajnike. Ponavadi se sicer prijavi več solo plesalk kot plesalcev, zato ne morem garantirati, da se boste vsi lahko uvrstili na tečaj. Delamo pa na tem, da je razmerje na tečajih izenačeno in se vas čim več lahko udeleži tečaja. V nekaterih primerih za pomoč poprosim tudi nadaljevalne tečajnike, da se tako razmerje izenači.

 

Tekom tečajev predvsem med jemanjem nove snovi menjavamo partnerje, ker se boste na tak način najhitreje naučili dobro plesati in navsezadnje tudi spoznali med seboj. Tako je možno brez problemov tečaj kvalitetno izpeljati tudi, če je na kakšni uri na primer več plesalk kot plesalcev in obratno.

 

Starostna struktura tečajnikov je dokaj raznolika. Swing je privlačen tako za starejše, ki imajo to glasbo že v ušesih kot za mlajšo populacijo. Tekom tečaja se itak naučimo plesati tako na hitro dinamično kot na umirjeno počasno glasbo. Tako vsaka generacija pride na svoj račun :)

 

Plesni tečaj Balboa
Plesni tečaj elegantnega plesa Balboa

Navodila v zvezi s tečaji

* Prosim ne zamujajte na vaje. Prvih 15 minut je namenjeno ogrevanju. Ogrevamo se kar s plesom, torej ponavljate snov ki jo že poznate.
* V garderobah se prosim preobujte v primerno plesno obutev ker imajo v dvorani poleg nas še ostali vaje in moramo paziti na čistočo.
* Vredne predmete (nakit, denar ipd.) raje vzemite s seboj v dvorano. Do sedaj še ni prišlo do meni znanih kraj v garderobah, za kraje v garderobah in ostale puščene predmete pa vseeno ne morem odgovarjati.
* V primeru daljše odsotnosti (bolezen, poškodbe, potovanja) to čim prej sporočite. Dokazani izostanki se bodo upoštevali pri vpisu v naslednjih stopnjah tečaja ali kakem drugem tečaju.
* Prosim upoštevajte vsa morebitna navodila v dvoranah, kjer potekajo tečaji. Ker poučujem na različnih lokacijah imajo tam morda svoja navodila kako in kaj (npr. opozorila za čistočo na WC-jih in podobno.)

 

 

Intenzivna plesna delavnica lindy hopa
Intenzivna plesna delavnica Lindy Hopa (foto: Jernej Kokal)

Oglejte si še ostale podstrani:

Vrste tečajev

Potek tečajev

Družabni ples

Zakaj na tečaj

O učitelju

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2019 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.