Kristofz.com

potek plesnih tečajev

Potek plesnih tečajev

Tečaji potekajo tako, da se pred pričetkom ogrejemo s plesom. Nato pričnemo z jemanjem nove snovi in na koncu s ponovitvijo. Poleg standardnih figur bomo pozornost namenili vajam za vodenje in sledenje, snov pa bomo popestrili z zanimivimi figurami.

 

Priporočam, da ste na tečaju oblečeni v udobna oblačila ter da imate s seboj plastenko vode. Tečaji potekajo v sproščenem ozračju. Plesni tečaji so razdeljeni po sklopih na začetne, srednje in nadaljevalne stopnje, več o tem preberite na strani opisa vrst plesnih tečajev.

 

Plesni tečaj Lindy Hop-a

Utrinek z našega plesnega tečaja - posvečanje "footwork-u" (vir: lastni foto material)

Starostna struktura tečajnikov je dokaj raznolika. Swing je namreč privlačen tako za starejše, ki imajo to glasbo že v ušesih kot za mlajšo populacijo. Tekom tečaja se naučimo plesati tako na hitro dinamično kot na umirjeno počasno glasbo, se pravi na bolj dinamičen ali umirjen način. Tako vsak tečajnik oziroma tečajnica lahko pride na svoj račun

 

V primeru bolezni učitelja vas bom po e-pošti obvestil o tem, da tečaj odpade. Zato je pomembno, da ob prijavi javite kontaktni e-mail naslov, kamor lahko javimo morebitno odpoved tečaja.

 

Plesni tečaj Balboa

Plesni tečaj elegantnega plesa Balboa

Navodila v zvezi s tečaji - hišni red

* Ne zamujajte na vaje. Prvih 10 minut je namenjeno ogrevanju. Ogrevamo se kar s plesom, torej ponavljate snov ki jo že poznate.
* V garderobah oziroma v dvorani (odvisno od navodil) se je potrebno preobuti v čisto obutev, ker imajo v dvorani poleg nas še ostali vaje. Pazimo na red in čistočo.
* Vrednih predmetov (nakit, denar ipd.) ne puščajte v garderobah. Do sedaj sicer še ni prišlo do nam znanih kraj v garderobah. Za morebitne odtujene oziroma pozabljene predmete pa organizatorji tečaja oziroma plesni učitelji vseeno ne moremo odgovarjati.
* V primeru odsotnosti (bolezen, poškodbe, potovanja) to čim prej sporočite. Dokazani izostanki se bodo upoštevali pri vpisu v naslednjih stopnjah tečaja ali nadomestili na kakem drugem tečaju.
* Upoštevati je potrebno vsa morebitna navodila v dvoranah, kjer potekajo tečaji. Ker poučujemo na različnih lokacijah imajo tam svoja navodila (npr. opozorila za čistočo na WC-jih in podobno.)
* Upoštevati je potrebno vsa navodila učiteljev glede ukrepov, povezanih z namenom preprečevanja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Prosimo skrbite za higijeno.

 

 

Intenzivna plesna delavnica lindy hopa

Intenzivna plesna delavnica Lindy Hopa (foto: Jernej Kokal)

prijetno druženje po začetnem plesnem tečaju v Ljubljani

Po koncu tečaja pa se občasno skupaj odpravimo na pijačo. (vir: lastni foto material)

Oglejte si še ostale podstrani:

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2021 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.