O meni

Kristofz.com

Moje plesne izkušnje:

S swing plesom sem se seznanil pred približno dvanajstimi leti, ko sem pričel obiskovati plesne žure, ki so bili v takrat vsak torek v gradu Kodeljevo v Ljubljani. Kmalu sem se odločil, da se bom resneje posvetil temu plesu in sem pričel obiskovat plesni swing tečaj. Kar nekaj let sem se redno učil pri američanu Sajlesu, kasneje pa sem se predvsem udeleževelal raznih plesnih delavnic doma in v tujini. S skupino soplesalcev smo medtem pridno skupaj nastopali z izvirnimi swing koreografijami lindy hop -a, east coast swinga, charlestona ter balboe. Namen tega je bil poleg profesionalnega nastopa tudi pričarati posebno energijo in širiti zanimanje za ta ples.

 

Krištof in Igor
Z Igorjem se pripravljava na nastop

Na tečajih in delavnicah sem spoznal veliko različnih zvrsti swing plesov. Vsak po svoje mi je všeč, naj si bo lindy hop, balboa, charleston, snowden, east coast swing, boogie, shag in še kaj bi se našlo. Zato mi na plesišču ni nikoli dolgčas.

Nenadoma pa se mi je ponudila priložnost, da tudi sam prenesem nekaj znanja na nove plesalce. Ugotovil sem, da to rad počnem, seveda bez pomoči soplesalk ne bi šlo. V posebno veselje mi je, da se preko učenja plesalci družijo in med seboj spoznavajo, tako se večinoma stkejo marsikatera nova prijateljstva.

Moja plesna dejavnost

Po nekaj letih brezskrbnega plesanja in učenja je naneslo tako, da sem se tudi sam znašel med organizatorji naše swing scene. Leta 2008 sva z Igorjem začela prirejati redne torkove swing večere v SEM-u. S ponosom lahko povem da so se ti plesi obdržali vse do danes. Vmes pa sva s Tjašo dve sezoni ponovno vodila tudi redne plesne večere na Kodeljevem.

Brezplačni plesni tečaj swinga - Krištof in Petra
Brezplačni predstavitveni tečaj

Po začetnem uspehu in po učenju v okviru organizacij in plesnih šol sem ustanovil lastno plesno šolo, ki mi je dala več svobode pri uveljavljanju moje ideje in plesnem udejstvovanju, ki je drugod nisem imel. Vzporedno smo s soplesalci v letu 2013 ustanovili društvo SWING KIDS, kjer sem vseskozi aktiven član, zadnje čase pa celo predsednik in tkao mojo plesno aktivnost posvečam predvsem doseganju ciljev v okviru društva.

Izobrazba in delo

Po osnovni šoli sem se vpisal na gimnazijo, nato pa nadaljeval šolanje na Univerzi v Ljubljani, natančneje na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo. To sem uspešno končal in se tudi zaposlil v stroki. Delo v gradbeništvu me veseli ker mi je všeč ideja, da nekaj gradimo in ustvarjamo. Delam na področju komunalne in okoljske infrastrukture.

Krištof Zupančič
Diploma

Vas zanima več? Oglejte si še ostale podstrani:

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2017 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.