Kristofz.com

o plesnem učitelju

Moje plesne izkušnje:

S swing plesom sem se seznanil pred približno petnajstimi leti, ko sem pričel obiskovati plesne žure, ki so bili v takrat vsak torek v gradu Kodeljevo v Ljubljani. Kmalu sem se odločil, da se bom udeležil plesnega swing tečaja. Kar nekaj let sem se redno učil pri američanu Sajlesu, kasneje pa sem se udeleževal raznih plesnih delavnic doma in v tujini. S skupino soplesalcev smo tudi skupaj nastopali z izvirnimi swing koreografijami.

 

Krištof in Igor

Z Igorjem se pripravljava na nastop

Na tečajih in delavnicah sem spoznal veliko različnih zvrsti swing plesov. Vsak po svoje mi je všeč, naj si bo lindy hop, balboa, charleston, snowden lindy, east coast swing, boogie, shag in še kaj bi se našlo. Čez nekaj let pa se mi je po odhodu mojega plesnega učitelja v tujino nenadoma ponudila priložnost, da prevzamem njegove tečaje. Izziv sem sprejel in ugotovil, da to rad počnem. Naučeno plesno širino se torej sedaj trudim prenesti na moje tečajnike.

Moja plesna dejavnost

Po nekaj letih brezskrbnega plesanja in učenja je naneslo tako, da sem se tudi sam znašel med organizatorji naše swing scene. Leta 2008 sva z Igorjem začela prirejati redne torkove swing večere v SEM-u, ki smo jih redno brez prekinitev prirejali 10 let. V letu 2008 smo skupaj s še nekaj soplesalci ustanovili neformalno plesno skupino Swing kids Slovenija. Ime izhaja iz predhodnje skupine Saljes and his Swing Kids, katere član sem bil. Iz te skupine je v letu 2013 kasneje nastalo plesno društvo SWING KIDS, katerega aktiven član sem ostal do danes. V letih po tem se je zvrstilo kar nekaj dogodkov, pri katerih sem bil organizator ali soorganizator. Od raznih plesnih večerov do delavnic, nastopov in podobno.

 

Brezplačni plesni tečaj swinga - Krištof in Petra

Utrinek s preteklosti, moji začetki samostojnega poučevanja, leto 2008

V letih 2013 do 2018 sem bil eden glavnih organizatorjev mednarodnega plesnega Allthatswing festivala Ljubljana, ki se je dogajal v pričetku meseca aprila. Na ta festival smo povabili znane plesne učtelje iz tujine, ki so predavali in nas učili novih plesnih veščin. Zvečer pa so sledili seveda tudi plesni večeri z živo glasbo. Na festival imam lepe spomine in upam, da ga po trenutnem premoru v prihodnje obnovimo.

 

na swing plesnih delavnicah v Pragi

Ta pa je s plesnih delavnic v Pragi :)

Oglejte si še ostale podstrani:

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2021 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.