Kristofz.com
zakaj se podati na plesni tečaj

Dobri razlogi za prijavo na plesni tečaj

Spodaj sem naštel nekaj pozitivnih razlogov, zakaj se prijaviti na tečaj. Vsak od "swingerjev" ima svojo zgodbo, kako se je srečal s swingom in zakaj je v tej sceni že toliko časa. Kakšna bo vaša zgodba?

Kvalitetno učenje plesa

Na plesnih tečajih bomo spoznali plese iz družine swing plesov. To so zabavni, humorni, lahko uglajeni, lahko bolj divji, so pa vsi polni pozitivne energije. Naučili se bomo plesati tako na hitre kot na počasnejše tempe swing in podobne glasbe. Plesalci pravijo, da se na tečaju dobro naučijo vseh osnov plesa in še več, vključimo namreč veliko zanimivih figur.

 

Učenje plesa
Snov jemljemo ravno prav hitro in se temeljito posvetimo učenju (vir: lastni foto material)

S plesnim učenjem lahko veliko naredimo na izboljšanju koordinacije, vzdržljivosti telesa in dobrega počutja, plesno znanje pa vam bo prišlo lahko prav na marsikateri priložnosti. Swing se namreč da plesati ne le izključno na swing glasbo, ples ne pozna ovir. Na swing tečaju se bomo učili plesati tako, da boste lahko z naučenim plesnim znanjem plesali hitro ali pa počasi, odvisno od tega, v kakšni kondiciji ste in ali vam je bolj všeč hitrejša ali počasnejša glasba.

Druženje, spoznavanje novih ljudi

Velik poudarek je na druženju, ne zgolj učenju plesnih figur. Tečaji so zato zasnovani tako, da med učenjem tudi menjamo partnerje. Tako se tečajniki lahko med seboj hitro spoznate in si navsezadnje izmenjujete znanje. Z menjavanjem med tečaji ne pretiravamo. Menjavanje partnerjev je bližnjica do čim hitreje osvojenega znanja. Zaradi takega sistema pa so tečaji tudi zelo primerni dogodki za samske, ki vas zanima kulturen in nevsiljiv način spoznavanja ljudi.

 

Plesne akrobacije
Morda pa je izvajati takšne vragolije vaš cilj? Potem je swing ples za vas! (vir: lastni foto material)

Za vse svoje tečajnike organiziram tudi skupinska preplesavanja, kjer se boste srečevali tečajniki različnih stopenj, med seboj izmenjavali izkušnje ter se spoznavali. Dobili se bomo tudi skupaj zvečer, se družili, zaplesali in pokramljali. To je tudi namen rednih tedenskih plesnih večerov.

Rekreacija

Nenazadnje pa je tudi pomembno to, da s plesanjem poskrbimo za svoje telo. V dandanašnjem življenjskem ritmu nam primanjkuje časa za rekreacijo. S plesom bomo zmanjšali napetost in stres, plesanje na pozitivno glasbo pa nam bo dalo novo energijo in zagon. Zato je super, če lahko združimo rekreacijo s kvalitetnim preživljanjem prostega časa in druženjem. Če nam primanjkuje prostega časa lahko torej rekreacijo in večerni oddih združimo v eno.

 

Plesna rekreacija pa enem plesnih večerov
Plesna rekreacija na plesišču, eden od plesnih večerov v SEM-u (vir: lastni foto material)

 

Oglejte si še ostale podstrani:

Vrste tečajev

Potek tečajev

Družabni ples

Zakaj na tečaj

O učitelju

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2019 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.