Kristofz.com

zakaj obiskati plesni tečaj?

Dobri razlogi za prijavo na plesni tečaj

Spodaj sem naštel nekaj pozitivnih razlogov, zakaj se prijaviti na tečaj. Vsak od "swingerjev" ima svojo zgodbo, kako se je srečal s swingom in zakaj je v tej sceni že toliko časa. Kakšna bo vaša zgodba?

Kvalitetno učenje plesa

Na plesnih tečajih bomo spoznali swing ples in njegove podzvrsti. Swing je zabaven, humoren, razposajen, lahko pa tudi uglajen (to velja predvsem za Balboo), predvsem pa poln pozitivne energije. Naučili se bomo plesati tako na hitre kot na počasnejše tempe swing in podobne glasbe. Plesalci pravijo, da se na tečaju dobro naučijo vseh osnov plesa in še več, vključimo namreč veliko zanimivih figur.

 

Učenje plesa

Snov jemljemo ravno prav hitro in se temeljito posvetimo učenju (vir: lastni foto material)

S plesnim učenjem lahko veliko naredimo na izboljšanju koordinacije, vzdržljivosti telesa in dobrega počutja. Plesno znanje pa vam bo prišlo prav na marsikateri priložnosti. Swing se namreč da plesati ne le izključno na swing glasbo, ples ne pozna ovir. Na swing tečaju se bomo učili plesati tako, da boste lahko z naučenim plesnim znanjem plesali hitro ali pa počasi, odvisno od tega, v kakšni kondiciji ste in ali vam je bolj všeč hitrejša ali počasnejša glasba.

Druženje, spoznavanje novih ljudi

Velik poudarek na naših tečajih je na druženju, ne zgolj učenju plesnih figur. Sicer so nam zdravstvene razmere v svetu zaradi bolezni, povezane s korona virusom ta del plesa nekoliko omejile. Kljub temu pa stremimo s soplesalci k temu, da se tečajniki med seboj spoznate in si navsezadnje izmenjujete znanje.

 

Plesne akrobacije

Morda pa je izvajati takšne vragolije vaš cilj? Potem je swing ples za vas! (vir: lastni foto material)

Rekreacija in sprostitev

Nenazadnje pa je tudi pomembno to, da s plesanjem poskrbimo za svoje telo. V dandanašnjem življenjskem ritmu nam primanjkuje časa za rekreacijo. S plesom bomo zmanjšali napetost in stres, plesanje na pozitivno glasbo pa nam bo dalo novo energijo in zagon. Zato je super, če lahko združimo rekreacijo s kvalitetnim preživljanjem prostega časa. Če nam primanjkuje prostega časa lahko torej rekreacijo in večerni oddih združimo v eno.

 

DOMOV - SWING - PLESNI TEČAJ - Potek tečajev - Družabni ples - Zakaj na tečaj - O učitelju - Vrste tečajev - Lokacije dvoran - KONTAKT

Avtorske pravice © 2009 - 2021 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.