Kristofz.com

swing kot pravi družabni ples

Družabni ples in plesanje swinga

Swing ples pomeni tudi druženje ljudi, kramljanje in plesanje ob dobri glasbi. Ples je družaben dogodek, na katerem se srečujemo v prijetnem okolju na kulturen način. Med plesalci se nemalokrat stkejo vezi in skupaj se udeležijo tudi drugih prostočasnih aktivnosti. Veliko naših tečajnikov se skupaj odpravi na plesne večere, pa tudi v gore, na smučanje in podobno. Družijo se še dolgo po tem, ko tečaja ne obiskujejo več.

 

Poletno druženje s soplesalci
Utrinek s plesnega večera na odprtem (vir: lastni foto material)

Med plesnim tečajem se trudimo vzpostaviti takšno klimo, da se ne le učimo plesati ampak se tudi sprostimo in pozabimo na vsakodnevne skrbi. Ob tem pa vzpostavimo stik s soplesalci, soplesalkami, ostalimi tečajniki. Plesni tečaji in podobni dogodki, kot so razne delavnice, so torej idealni dogodki tako za samske kot za plesalce v parih. Socialni vidik je pomemben del izvajanja tečajev. Enkrat med tečajem izvedemo menjavo parov, da se plesni partnerji zamenjajo in se tako celotna skupina me seboj spozna in tudi sama kvaliteta učenja je boljša. Seveda pa s tem ne pretiravamo, saj je pomembno, da vsak plesalec ali plesalka večino časa prepleše s svojim partnerjem.

 

Družabni ples na prostem
Swing plesalci so verjetno najbolj nasmejani izmed vseh (vir: http://www.summerjamboree.com/)

Veliko let smo s prijatelji redno skrbeli za to, da so se poleg tečajev redno odvijali tudi plesni večeri v lokalih, brez vstopnine, ki so bili dostopni vsem. Torej plesalcem vseh šol in raznim naključnim obiskovalcem. Plesali smo v gradu Kodeljevo, v kavarni SEM in še marsikje drugje. Trenutno sicer predvsem plešemo na plesnih tečajih in preplesavanjih, ki jih organiziramo za naše tečajnike. Obveščam pa o tem, kdaj in kje se zgodi kak zanimiv plesni žur.

 

Skupinska plesna delavnica Allthatswing festival Ljubljana
Zadovoljni plesalci po trodnevnem druženju na plesnih delavnicah Allthatswing v Ljubljani. (vir: lastni foto material)

Oglejte si še ostale podstrani:

 

Kontakt: kristof.swing@gmail.com

Avtorske pravice © 2009 - 2023 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.