Kristofz.com

zakaj obiskati plesni tečaj?

Dobri razlogi za prijavo na plesni tečaj

Swing plese (balboo, east coast swing, lindy hop, charleston in collegiate shag) poučujem že od leta 2008 naprej. Spodaj sem naštel nekaj pozitivnih razlogov, zakaj se prijaviti na tečaj. Vsak od "swingerjev" ima svojo zgodbo, kako se je srečal s swingom in zakaj se je zaljubil v ta ples. Kakšna bo vaša zgodba?

Kvalitetno učenje plesa

Na plesnih tečajih bomo spoznali swing ples in njegove podzvrsti. Swing je zabaven, humoren, razposajen, lahko pa tudi uglajen (to velja predvsem za balboo), predvsem pa poln pozitivne energije. Naučili se bomo plesati tako na hitre kot na počasnejše tempe swing in podobne glasbe. Plesalci pravijo, da se na tečaju dobro naučijo vseh osnov plesa in še več, vključimo namreč veliko zanimivih figur. Ker verjamem, da je ena ura premalo časa za kvalitetno izvedbo tečaja, eno srečanje traja 80 minut. To omogoča poleg učenja nove snovi tudi ponavljanje snovi s prejšnje vaje in utrjevanje naučenega!

 

Učitelj swing plesov Krištof
Snov jemljemo ravno prav hitro in se temeljito posvetimo učenju (vir: lastni foto material)

S plesnim učenjem lahko veliko naredimo na izboljšanju koordinacije, vzdržljivosti telesa in dobrega počutja. Plesno znanje pa vam bo prišlo prav na marsikateri priložnosti. Swing se namreč da plesati ne le izključno na swing glasbo, ples ne pozna ovir. Na swing tečaju se bomo učili plesati tako, da boste lahko z naučenim plesnim znanjem plesali hitro ali pa počasi, odvisno od tega, v kakšni kondiciji ste in ali vam je bolj všeč hitrejša ali počasnejša glasba.

Druženje, spoznavanje novih ljudi

Velik poudarek na naših tečajih je na druženju, ne zgolj učenju plesnih figur. S soplesalci in soplesalkami stremimo k temu, da se med seboj spoznamo in si navsezadnje izmenjujemo znanje in izkušnje tudi izven tečaja. Že sami tečaji potekajo tako, da si občasno zamenjamo plasne partnerje, dasiravno s tem ne pretiravamo. Cilj menjav je, da ustvarimo domačo in sproščeno klimo na tečaju, poleg tega se tudi novo snov hitreje naučimo. Na določene tečaje sprejemamo tudi solo prijave. S prijatelji se trudimo, da tudi samskim plesalkam in plesalcem omogočimo udeležbo na tečajih.

 

Swingkids plesni večer
Utrinek z enega naših spročenih plesnih večerov (vir: lastni foto material)

 

Ko se boste naučili plesati se boste lahko z lahkoto udeležili marsikaterega plesnega večera, ki jih organiziramo v okviru plesnega društva SwingKids. Seveda se boste lahko udeležili tudi plesnih večerov, ki juh organizirajo ostale swing scene v Ljubljani in širše. Za swing plesne večere je na splošno značilno, da je vzdušje zelo sproščeno kar se tiče sprejemanja novih ljudi. Vsakega smo zelo veseli!

Rekreacija in sprostitev

Nenazadnje pa je tudi pomembno to, da s plesanjem poskrbimo za svoje telo. V dandanašnjem življenjskem ritmu nam primanjkuje časa za rekreacijo. S plesom bomo zmanjšali napetost in stres, plesanje na pozitivno glasbo pa nam bo dalo novo energijo in zagon. Zato je super, če lahko združimo rekreacijo s kvalitetnim preživljanjem prostega časa. Rekreacijo, glasbeni oddih in druženje lahko torej združimo v eno!

 

Plesne akrobacije
Morda pa je izvajati takšne vragolije vaš cilj? Potem je swing ples za vas :) (vir: lastni foto material)

 

Oglejte si še ostale podstrani:

 

Kontakt: kristof.swing@gmail.com

Avtorske pravice © 2009 - 2023 Kristofz.com. Vse pravice pridržane.